Прва мобилност за учење - Љубљана 2018

Во периодот од 10 до 16 Април 2018 година, во рамки на проектот Eurostronomia подржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност се одржа правата активност за учење.

Повеќе...

Survey: Eurostronomia mobility 1

Dear Pupils, Parents and Friends of our schools,
as part of our Erasmus+ Project "Eurostronomia" we are carrying out
a survey to evaluate our project. We would be very grateful if you could take a few minutes to complete this on-line survey.
Your answers will remain anonymous.
Thank you very much for your support.

 

Survey: Eurostronomia mobility 1

Одбележан 21-ви Март “Денот на еколошката акција на младите на Р. Македонија ”

Одбележан 21-виМарт  

Денот на еколошката акција на младите на Р. Македонија 

            По  повод одбележување на  Денот на еколошката акција на младите на Р. Македонија  во рамките на проектот Интеграција на еколошкaта едукација во Македонскиот образовен систем во училиштето СУГС Георги Димитровбеа реализирани бројни активности.

Повеќе...

Посета на Европскиот Инфо Центар - Ноќ на идеите во Скопје со учество на проф. Жил Беф

Извештај за посета на Европскиот Инфо Центар


Ноќ на идеите во Скопје со учество на проф. Жил Беф

            Во соработка со Европската унија, ние учениците од СУГС „Георги Димитров“ на 26 Јануари бевме на презентација и предавање во ЕУ Инфо Центарот.Се запознавме професор г-дин Жил Бефкој имаше излагање на тема „Улогата на науката денес“ како дел од настаните (дебати и средби) насловени како Ноќ на идеите во Скопје. Инаку г-дин Жил Бефе реномиран биолог и професор на престижниот Универзитет „Пјер и Марија Кири“ во Париз, како и на College de France. Меѓу останатите функции тој е претседател на Muséum national d'Histoire naturelle. На предавањето свое излагање имаше и г-дин Јордан Шишовски, доцент на Институтот за општествени и хуманистички науки.

Повеќе...

Посета на Европскиот Инфо Центар - Презентација и предавање: Важноста на квалитетниот воздух

Презентација и предавање: Важноста на квалитетниот воздух

            Во соработка со Европската унија, ние учениците од СУГС „Георги Димитров“ бевме на презентација во ЕУ Инфо Центарот, во рамките на серијата настани "Добро е да се знае". Целта која предавачите сакаа да ни ја претстават и објаснат беше придонес кон едукацијата на нас учениците и прикажувањето на важноста за квалитетот на воздухот како и подигањето на свеста за негативното влијание од аеро-загадувањето, истовремено потенцирајќи ја важноста од имплементацијата на превентивните мерки за подобрување на моменталната состојба на воздухот.

Повеќе...

Посета на Европскиот Инфо Центар - Натура 2000

Извештај за посета на Европскиот Инфо Центар

Натура 2000

            Во соработка со Европската унија, ние учениците од СУГС „Георги Димитров“ бевме на презентација во ЕУ Инфо Центарот за да се запознаеме со програмата Натура 2000, односно да дознаеме за значењето на заштитата на природата и важноста на мрежата Натура 2000. Се запознавме со претставникот на ЕУ - тим лидерот  г-дин Даниел Богнер кој ни го претстави проектот „Натура 2000“ финансиран од ЕУ и ни посочи дека, ова е еден од проектите кој е прв чекор кон помагање на земјата во воспоставувањето на мрежата Натура 2000 и прв чекор кон приклучување во најголемата еколошка мрежа на заштитени подрачја во светот.

Повеќе...

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere

Joomla! Debug конзола